16 Ocak 2017 Pazartesi

Amerika' ya Gidiyorum | AuPair Günlükleri 01

Herkese selam!

Direk konuya giriyor ve sizlere kendimden biraz bahsetmek istiyorum. 2010 senesinde Celal Bayar Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı' nı kazandım. Bir sene hazırlık okudum, başarıyla Edebiyat Fakültesine geçtim ancak ben bu sırada tekrar Ygs ve Lys' ye girmiş ve DEU Fransızca Öğretmenliğini kazanmıştım. Evet 2016 senesinde mezun oldum, lisede dilciydim ama ingilizce. Fransızca ile uzaktan yakından ilgim yoktu. Niye okudun diyeceksiniz... İzmir' de yaşamak istiyordum. İlk tercih tuttu okudum. Ee eğitim hayatımdan size bir kuble bahsettikten sonra gelelim Amerika' ya gidişime.. Amerika'ya Aupair olarak gidiyorum.

Mezun olur olmaz AuPair'lik için ne belge gerekiyor hangi şirketle çalışılmalı vs bunları araştırdım. Araştırma, belgeleri toplama ve kendi bireysel hazırlık sürecim 6 ay sürdü. Bu süre tamamen sizinle ilgili. Herhangi bir sorumluluğunuz yoksa kapıyı çekip çıkabildiğiniz bir sisteme sahipseniz bu süre 1 aya düşer. Ben öğrenci evinde kalıyordum, herşeyi ile kendim ilgilendiğim için toparlanma sürecim biraz uzun sürdü.

Peki neden AuPairlik? Okulum biter bitmez aslında hayalim yurt dışında yaşamak ve çalışmaktı. İlk sorularım nereye gidebilirimdi. Seçeneklerim arasında İrlanda ilk sırada idi. Daha sonra İngiltere ve son ihtimal olan Amerika vardı. İrlanda kültürünü, insanlarını, sanata olan bakış açılarını çok seviyorum. İngiltere'nin ise ikinci sırada olmasının nedeni benim için çok açıklanabilir değil, tek nedenim beni oradan birşeyin çağırıyor olması. İngiltere benim için daima yaratıcılığın kalbi gibi geliyor.


Amerika'da AuPairlik


Peki nasıl yaparım nasıl ederim derken, AuPairlik karşıma çıktı. Hem maddi açıdan beni çok zorlamayacak hem de çalışıp kalacak yerim de hazır olacak. İngiltere' ye bu yöntemle gitmeyi gözüm yemedi ne yalan söyleyeyim.

Neyse bugün tarihlerden 16 Ocak 2017 ve ben 23 Ocak 2017 tarihinde New York' a uçuyorum.

Heyecan dorukta, son hazırlıklar kaldı. Beni nasıl bir macera bekliyor bilmiyorum.
Bu yazı ise blogumda AuPairlik ile yazdığım ilk giriş yazısı olsun.
Merak eden arkadaşlar için vize türünü, görüşmeyi vs detaylı anlattığım yazılar gelecek.

Bana ulaşmak isterseniz YouTube Kanalım üzerinden de ulaşabilirsiniz. Kanal ismim : Makeupofeylul


Şimdilik kendinize çok iyi bakın!