27 Aralık 2016 Salı

İyi şeyler de oluyor..

Herkese merhaba,
Bu blogu açarken her zaman düşündüğüm şey zaman zaman içimdekileri dökmekti. Bununla ilgili olan ilk yazımı siz değerli okuyucuların nezninde gerçekleştirmiş oluyorum.
Gördüğünüz başlık biraz ucu açık bir söylem.
İyi şeyler de oluyor..
Peki oluyor mu gerçekten?

Sizlere başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
Son zamanlarda olan işlerim dolayısı ile İzmir' den İstanbul' a çok gelir gider oldum. Bu esnada tercih ettiğim ulaşım aracı ise uçaktı.
Hem ekonomik olsun hem de işimi hızlı halledeyim istiyordum. En tabii hakkım değil mi?

Velhasılıkelam, uygun fiyata biletimi buldum. Firma Pegasus' tu. Ben firmalarla ilgili eleştirileri kendim yaşamadıkça çok önemsememeye çalışırım. Nitekim öyle yaptım. Rötar mevzusu mesela, okudum ve dedim ki olabilir, tamam beklerim bir iki saat ne olacak?

Nitekim müşteri yorumları, deneyimleri oldukça önemlidir. Bunu asla inkar etmiyorum.
Uçuş saati geldi çattı, rötar var.
10 dk sonra
20 dk sonra
30 dk sonra ...
İzmir Adnan Menderes Havalimanı
Bekledik, uçağa bindik. Koltuklarda beliniz için yer yapılmamış nereye koyacağınızı şaşırıyorsunuz.
Pegasus Uçuşum
İçinizden şunu diyecek biri olursa eğer '' Ee sende ekonomik uçmasaydın kardeşim, babalar gibi paranı ödeyip rahatına baksaydın'' .. Ee dedim ya ekonomik olsun, zaten çok gidip geliyoruz...

Peki iyi şeyler olmuyor mu?
Oluyor, mesela yıllarca Türk Hava Yolları' na ön yargılı bakmış bir insanım. Son altı uçuşumu Türk Hava Yolları ile gerçekleştirdim. Ekonomik uçtum ama insan gibi uçtum, türbülansı ben hissetmeden pilot türbülansa girdiğimiz için özür dileme inceliğini gösterdi, ayrıca ücretsiz sandviç ve içecek veriyorlar hani Pegasus vb firmaların menülerinde 30 - 35 TL olan cinsten.

Sözün özü iyi şeyler de oluyor, belki de ülkemiz bu durumdayken halimiz harapken beni küçük şeyler mutlu ettiğindendir. Kim bilir?



Sevgi ve saygıyla
Eylül